Uçaklarda yerli uyduyla internet hizmeti başlıyor

Uydu İnterneti Uçaklara Geliyor: TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay Açıkladı

TÜRKSAT Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, AJet ve Türk Hava Yolları ile yapılan anlaşmalarla uçaklarda internetin TÜRKSAT uyduları üzerinden sağlanacağını duyurdu. Atalay, TÜRKSAT 6A ile dünya nüfusunun üçte ikisine ulaşılabilecek kapsama alanına sahip olduklarını belirtti.

Atalay, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda yaptığı sunumda, TÜRKSAT’ın yerli uydular aracılığıyla uçaklarda internet hizmeti sunmaya başlayacağını açıkladı. İlk olarak AJet uçaklarında başlayacak hizmetin daha sonra Türk Hava Yolları filosuna da yayılacağını ifade etti.

Atalay, “Artık uçaklarımızın içine TÜRKSAT uydularıyla interneti taşıyor olacağız” dedi.

Türkiye’nin en büyük veri merkezi Gölbaşı’nda kurulacak

Yeni veri merkezi hakkında bilgi veren Atalay, merkezin kamu ve özel kuruluşlara yüksek güvenlikli ve performanslı veri saklama imkânı sağlayacağını aktardı.

TÜRKSAT 6A ile küresel hizmet imkanı

TÜRKSAT 6A uydusunun fırlatılmasıyla kapsama alanlarının genişlediğini söyleyen Atalay, “6 uydumuzla gökyüzünde dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisine hizmet ulaştırabilir duruma geldik” ifadelerini kullandı.

e-Devlet sistemi yaygınlaşıyor

Atalay, Türkiye’de 67 milyon e-Devlet kullanıcısı bulunduğunu, 8 bin 500’den fazla hizmetin sistem üzerinden sunulduğunu kaydetti. Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, KKTC için geliştirilen e-KKTC sistemi ile dijital devlet modelinin büyük ölçüde devreye alındığını ve bu projeyle diğer ülkelere de dijital hizmet ihracatı yapılmasının planlandığını belirtti.

Her alanda uydu bağlantısı

TÜRKSAT’ın kara, deniz ve havada kesintisiz iletişim sağladığını vurgulayan Atalay, savaş gemileri, petrol arama gemileri ve deprem gibi afet durumlarında uydu destekli iletişim sistemlerinin etkin şekilde kullanıldığını belirtti.

Related Posts

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Elon Musk’ın “Robotaxi”si engele takıldı

Tesla’nın, otonom araç projeleri kapsamında kullanmak üzere “Robotaxi” kelimesi için yaptığı marka tescil başvurusu, ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından reddedildi. Kararın gerekçesi, terimin sektörde çok genel ve tanımlayıcı bir ifade olarak kullanılması. Başvurunun “sadece tanımlayıcı” olduğu belirtilerek, Tesla’nın bu kelimeyi ticari marka olarak tescil ettirmesi uygun bulunmadı.

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası Bodrum’da yapılacak

Türkiye Sujeti ve Flyboard Türkiye Motosurf Şampiyonası yarın Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayacak.

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

250 bin yıllık sessizlik bozuldu, en son Neandertaller patladığını gördü: ‘Zombi’ yanardağ yüzünden bilim alarma geçti

Bolivya’nın And Dağları’nda bulunan ve 250 bin yıldır hareketsiz olan Uturunco Yanardağı, artan sismik aktiviteler ve gaz emisyonlarıyla yeniden canlanma belirtileri gösteriyor. Bilim insanları, bu gelişmenin La Paz ve Santiago gibi büyük şehirler için potansiyel bir tehdit oluşturabileceği konusunda uyarıyor.