Kiracılar dikkat: O işlem e-Devlet üzerinden yapılabilecek!

Kira Sözleşmeleri Artık e-Devlet Üzerinden Yapılabilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaların ilk aşamasını Kasım 2024’te tamamladı. Bu şekilde taşınmaz sahipleri, gerçek kişiler e-Devlet Kapısı’ndaki “Kira Sözleşmesi İşlemleri” bölümünden kira sözleşmesi oluşturabiliyor. Kiracılar da sözleşmeyi onayladıktan sonra işlem tamamlanıyor. Ayrıca, oluşturulan sözleşmelere zaman damgalı “barkodlu belge” ekleniyor ve e-Devlet Kapısı üzerinden belge doğrulama işlemi yapılabiliyor.

Emlak Danışmanları Artık Hizmet Alabilecek

Çalışmanın ikinci aşamasında e-Devlet’ten kira sözleşmesi hizmeti artık emlakçılar için de erişilebilir hale geldi. TEDB Başkanı Hakan Akçam, kiracı ve ev sahibinin e-Devlet ortamında buluşup kira sözleşmesini imzalayabildiğini söyledi ve emlakçıların da bu sürece dahil edileceğini açıkladı.

Kira Kontratlarının Elektronik Ortamda Yapılması Zorunlu Olmalı

Akçam, sistemin elektronik ortama taşınması sayesinde kira artış oranı, kiracının güvenilirliği ve meskende kaç yıldır oturduğu gibi bilgilerin Bakanlık tarafından kontrol edilebileceğini belirtti. Ayrıca, Borçlar Kanunu’na göre kira sözleşmelerinde kefilin ıslak imzası gerektiğini ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasının zorunlu hale gelmesi halinde, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sorunların çözüleceği ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçileceği belirtiliyor.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

İtalyan üretiminde sınırlı artış

İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün açıkladığı mart 2025 verilerine göre, ülkenin sanayi üretimi şubat ayındaki yüzde 0,9’luk düşüşten sonra yalnızca yüzde 0,1 oranında artış gösterdi. Bu sonuç, piyasalarda beklenen yüzde 0,5’lik yükselişin …