Eski İngiltere Savunma Bakanı Wallace: Dünya her zamankinden daha kaygılı

İstanbul’da TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’ın Moderatörlüğünde “Boğaziçi Lectures: Bölgesel ve Küresel Güvenliğin Geleceği: Fırsatlar ve Zorluklar” Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul’da gerçekleşen etkinlikte, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar moderatörlüğünde “Boğaziçi Lectures: Bölgesel ve Küresel Güvenliğin Geleceği: Fırsatlar ve Zorluklar” başlıklı bir panel düzenlendi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, akademisyenler, öğrenciler ve birçok konuk katıldı.

Eski İngiltere Savunma Bakanı Wallace konuşmasında, “Dünya kaygılı. Her zamankinden daha kaygılı ve bence kaygılı olmasının bir nedeni de artık küreselleşme sonrası dönemde olmamız.” şeklinde konuştu.

Wallace, dünyanın artık birbirine tamamen bağlı olduğunu ve sosyal medya sayesinde insanların dünyanın dört bir yanındaki gelişmeler hakkında endişeli hissettiğini belirtti.

Gelecekteki en büyük zorlukların beyin göçü ve teröristlerin teknolojiyi kötüye kullanma potansiyeli olduğunu öne süren Wallace, ulus devletlerin kontrolünü kaybetmesinin en kötü senaryo olduğuna dikkat çekti.

Wallace, Türkiye ve İngiltere’nin önemli müttefikler olduğunu vurgulayarak, iki ülkenin Avrupa Birliği’ne üye olmadığını ancak Avrupa’nın güvenlik aygıtında yer aldığını ve bu durumun daha güçlü ticaret ilişkilerine imkan verdiğini belirtti.

Hitabın ardından soru cevap kısmına geçilirken, Wallace “İngiltere’nin Gazze’deki durumu uzun zamandır desteklemediğini” ifade ederek, en acil konunun Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş olduğunu belirtti.

Akar, Wallace’ın Türkiye’nin savunma sanayisine olan ilgisini ve Türkiye’nin stratejik değerini desteklediğini dile getirirken, ikinci Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan sistemin artık işlemediğini ve Gazze’de soykırımın devam ettiğini belirtti.

Akar, dünyanın önemli değişimlerden geçtiğini vurgulayarak, yapay zeka, teknoloji ve finansal alandaki gelişmelerin hayati öneme sahip olduğunu söyledi. (AA)

Related Posts

Suriye’de kabuk değişimi sürüyor: Şara ülkenin yeni armasını tanıttı

Suriye’de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından yeniden başlayan inşa süreci devam ederken, ülkenin yeni devlet arması da önceki akşam düzenlenen törenle tanıtıldı.

Trump ve Zelenski görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin baş danışmanı Andriy Yermak, ABD Başkanı Donald Trump ile Zelenski arasında görüşme gerçekleştiğini duyurdu.

Hangi ülkelerin nükleer silahı var ve bunları nasıl elde ettiler?

Hangi ülkelerin nükleer silahı var ve bunları nasıl elde ettiler?

İzmir’de ‘arazi’ dehşeti: 3 kardeş öldü

İzmir’de arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 3 kardeş hayatını kaybetti.

Bina ve siteler için yeni zorunluluk! 31 Aralık tarihine kadar süre verildi

Konut siteleri ve binaların, yeni yapılan düzenleme doğrultusunda 31 Aralık’a kadar yangınla ilgili eksik malzeme ve ekipmanlarını tamamlaması gerekirken, binalarda yangınla ilgili ekipler oluşturulması da gerekiyor.

Rusya ve Azerbaycan arasında kriz derinleşiyor: ‘iki ülke arasındaki mücadelenin asıl nedeni Zengezur Koridoru’

Son aylarda Azerbaycan ve Rusya ilişkilerinde gerilim belirgin biçimde arttı. Uzmanlara göre, Moskova ve Bakü arasında başlayan mücadelenin ardında, önemli ulaşım hatları üzerindeki hakimiyet ve küresel projelere entegrasyonla ilgili derin bir jeopolitik rekabet yatıyor. Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Zengezur Koridoru’nun açılması için başlatılan girişim, Bakü ve Moskova arasındaki krizin temel nedeni olarak gösteriliyor.