Dijitalleşme, çeşitlenen riskler ve değişen tüketici alışkanlıkları etkili: ‘Kişiye özel’ yükselişte

Sigorta Sektöründe Yeni Trendler: İnovasyon ve Gömülü Sigortacılık Ön Planda

Günümüzde, dijitalleşmenin hızla ilerlemesi, artan riskler ve değişen tüketici alışkanlıkları, sigorta sektöründe yeni arayışları beraberinde getiriyor. Hem genel politikalar hem de şirketler düzeyinde süregelen bu arayışlar, hazırlanan raporlar ve açıklamalar ile destekleniyor.

EY’nin “Küresel Sigorta Görünümü 2025” raporuna göre, küresel ölçekte siber saldırılardan kaynaklanan kayıpların %99’u ve doğal afetlerden kaynaklanan kayıpların %60’ı sigortasız durumda. Ayrıca, emeklilik birikimlerindeki eksiklikler de sigorta sektörünü ciddi şekilde etkiliyor. Gelecekte, inovasyon yatırımlarının katma değerli hizmetlere ve güvenlik açıklarına odaklanmasıyla sigorta şirketlerinin daha ileriye taşınacağı öngörülüyor. “Yüksek potansiyelli müşterilere kişiselleştirilmiş teklifler sunmak” ve “amaç odaklı yeni ürünler tasarlamak” gibi stratejiler de raporda vurgulanan önemli konular arasında.

EY Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri Levent Atakan, “Şirketler, iletişim ve ürünleri kişiselleştirmek için yapay zekâ destekli teknoloji ve güçlü veri yönetimi yeteneklerine yatırım yaparak paydaşlara hızlı ve katma değerli hizmetler sunabilir” ifadelerini kullandı.

PAYI YÜZDE 30

IBS Sigorta Üst Yöneticisi Murat Çiftçi ise sigorta ürünlerinin diğer hizmetlerle entegre edilerek tüketicilere ek işlem gerektirmeden sunulmasını ifade eden “gömülü sigortacılık” konusuna dikkat çekti. Çiftçi, sektördeki bu gelişmenin kuralları değiştireceğini vurgulayarak, “Dünyada gömülü sigorta pazarının büyük sigorta şirketlerinin gelirlerinin %30’unu oluşturduğu tahmin ediliyor ve bu rakamın gelecekte artarak devam edeceği öngörülüyor. Türkiye’de mikro sigorta ürünleri geliştiren ve bunları e-ticaret şirketlerinin ödeme aşamalarına entegre eden bazı yerli girişimler, Avrupa pazarına açılma planları yaparak gömülü sigortacılık alanında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.”

Related Posts

Çiğ süt üretimi 2024 yılında arttı

2023 yılında 21 milyon 481 bin 567 ton olan çiğ süt üretim tahmini, 2024 yılında yüzde 4,7 artarak 22 milyon 487 bin 757 ton oldu.

VİOP’ta yön yukarı: Endeks kontratı güne alıcılı başladı

BIST 30 endeksine dayalı haziran vadeli kontrat, dünkü kayıplarının ardından haftanın son işlem gününe toparlanma sinyaliyle başladı. Küresel iyimserlik ve ABD verileri öncesi VİOP’ta alıcılı seyir öne çıkıyor.

Bankaların rekabeti hızlandı: İşte Mayıs ayında en yüksek emekli promosyonu veren bankalar

Mayıs 2025’te emeklilere verilen promosyonlar 12.000 TL’den başlayıp 27.000 TL’ye kadar çıkıyor. İşte banka banka en yüksek promosyonu veren kurumlar ve detaylı şartlar…

Avrupa Birliği’nde 93 milyon kişi yoksulluk riskiyle karşı karşıya

Eurostat verilerine göre Avrupa Birliği’nde (AB) geçen yıl 93,3 milyon kişi yoksulluk riskiyle karşı karşıya kaldı.

İstanbul havalimanlarının yolcu sayısı 30 milyona yaklaştı

Bu yılın ilk 3 ayında İstanbul Havalimanı’nı 17 milyon 961 bin 463, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı 10 milyon 304 bin 842 olmak üzere toplamda 28 milyon 266 bin 305 yolcu kullandı.

CHP’den hükümete don felaketi çağrısı: ‘Ekonomiye yansıması kaçınılmaz’

CHP’li Erhan Adem, son don felaketlerinin tarımı ciddi şekilde etkilediğini belirterek üreticilere hızlı ve adil destek çağrısında bulundu. Alın teri ve planlamaya dayalı bir yönetim anlayışının şart olduğuna dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir