Fed’in Bej Kitabı: Tarife belirsizliği ekonomik görünümü kötüleştiriyor

Fed, “Bej Kitap” Raporunu Yayımladı

Federal Rezerv, Amerikan ekonomisinin mevcut durumuna ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı “Bej Kitap” raporunun nisan sayısını yayımladı.

Raporda, bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle hazırlanan verilere göre, ekonomik faaliyetin bir önceki dönemle neredeyse aynı düzeyde seyrettiği belirtildi.

Uluslararası ticaret politikasındaki belirsizliklerin genel bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekilen raporda, otomobil dışı tüketici harcamalarının genel olarak düşük seyrettiği ancak bazı bölgelerde, tarife öncesi yoğun tüketim malları satışlarının görüldüğü vurgulandı.

Raporda yer alan değerlendirmelerde, özellikle tarife belirsizliği nedeniyle bazı bölgelerde ekonomik görünümün kötüleştiği ifade edildi.

İstihdamın büyük çoğunlukla düşük bir seviyede sabit kaldığı veya hafif bir artış gösterdiği belirtilen raporda, ücret artışlarının genel olarak sınırlı bir hızda gerçekleştiği, birçok bölgede ise artışın yavaşladığı bildirildi.

Raporda ayrıca, fiyatların genel olarak bir önceki döneme benzer şekilde arttığı ve tarife kaynaklı girdi maliyetlerindeki yükselişin firmaları endişelendirdiği vurgulandı.

Çoğu işletmenin ek maliyetleri müşterilere yansıtmayı düşündüğü ancak bazı sektörlerde maliyet artışlarının marjları daralttığına işaret edilen raporun sonuçları, ekonomik belirsizliğin şirketler üzerindeki etkisini açıkça ortaya koymaktadır.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

Pakistan ezberleri bozar. Hindistan savaşı kaybeder. Babür’ün dönüşünü izleriz. Bin yıllık tarih bugüne gelir, Güney Asya’da harita değişir. Belki de zamanı gelmiştir!

Hindistan’ın önceki gece Pakistan topraklarına füze ve savaş uçakları ile saldırı başlatması, Güney Asya’yı bir anda hareketlendirdi. Haftalardır devam eden gerilim ve savaş açıklamaları, Hindistan’ın Pakistan’a 24 hava ve füze saldırısı il e gerçeğe döndü. Yıllardır Ortadoğu’da devam eden savaşlar Güney Asya’ya mı taşınıyor du? İki ülke topyekûn savaşa girerse bölge ülkeleri ne yapacaktı? Çin’in, Rusya’nın tavrı ne olacaktı? Orta Asya Türk Cumhuriyetleri, İran ve Afganistan ne yapacaktı? Bangladeş

Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların kaybı sürüyor: Hazine’nin faiz ödemelerinde şok artış!

Hazine’nin faiz ödemeleri, nisan ayında önemli bir artış gösterdi. Ekonomistler, bu artışı Türkiye’nin mali yükümlülükleri ve döviz rezervlerindeki düşüşle ilişkilendiriyor. Bu gelişmeler, ekonomik istikrar üzerinde yeni bir baskı oluşturabilir.

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

İtalyan üretiminde sınırlı artış

İtalya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün açıkladığı mart 2025 verilerine göre, ülkenin sanayi üretimi şubat ayındaki yüzde 0,9’luk düşüşten sonra yalnızca yüzde 0,1 oranında artış gösterdi. Bu sonuç, piyasalarda beklenen yüzde 0,5’lik yükselişin …