Kalp Sağlığı İçin Risk Faktörlerini Kontrol Altına Alın

Kalp Sağlığınız İçin Risk Faktörlerini Kontrol Altına Alın

Kardiyoloji Uzmanı Prof Dr. Ağca: Kalp ve Damar Hastalıklarının Önlenmesi Mümkün

BURSA – Her yıl yaklaşık 125 bin kişinin kalp krizi sonucu kaybettiği Türkiye’de, kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 70’inin önlenebileceğine dikkat çeken kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Fahriye Vatansever Ağca, risk faktörlerinin kontrol altına alınmasının önemini vurguladı.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Prof. Dr. Fahriye Vatansever Ağca, Kalp Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, kalp damar hastalıklarının Türkiye’de ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer aldığını belirtti. “Türkiye’deki tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 35 ile 40’ı kalp damar hastalıklarından kaynaklanmaktadır. Her yıl 125 bin kişi kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmektedir” dedi.

Prof. Dr. Ağca, kalp damar hastalıklarının önlenmesinde risk faktörlerinin bilinmesi ve tedbirlerin alınmasının hayati önem taşıdığını söyledi. “Tansiyon, kan şekeri ve kolesterol düzeylerinin düzenli olarak kontrol edilmesi, hipertansiyon, diyabet ve kolesterol hastalıklarının tedavisinin doktorun önerileri doğrultusunda yapılması oldukça önemlidir” diye ekledi.

Sigara ve tütün ürünlerinin kullanımının kalp sağlığını tehdit ettiğini belirten Prof. Dr. Ağca, sigarayı bırakmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, psikososyal stres, hareketsiz yaşam ve obezitenin de kalp sağlığını olumsuz etkileyen risk faktörleri olduğunu ifade etti.

Son olarak, Prof. Dr. Ağca, risk faktörlerinin kontrol altına alınmasıyla kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanan ölümlerin yüzde 70’inin önlenebileceğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Bisküvi, dondurma, gevrek… Erken ölümde işlenmiş gıda tehlikesi

Bilim insanlarınca yapılan araştırma kapsamında bisküvi, dondurma, kahvaltılık mısır gevreği ve gazlı içecekler gibi aşırı işlenmiş gıdaların fazla tüketiminin erken ölümle ilişkili olabileceği saptandı.

Son dönemin tartışma konusu olan ‘Normal Doğum Eylem Planı’’nda neler var?

Futbolcuların taşıdığı pankart sonrası tekrar tartışma konusu olan Normal Doğum Eylem Planı’na göre sezaryen oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 5’e düşürülmesi hedefleniyor. Planda konunun tüm sağlık kongrelerinde gündeme getirileceği, sezaryen oranları yüksek bulunan hekimlere mektup gönderileceği, bu hekimlerle yüz yüze görüşmeler yapılmasının sağlanacağı ve her hafta en az bir gün gebe ile gebe yakınlarına “doğal olan normal doğum” bilgilendirmesi yapılacağı belirtiliyor.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

MKE Ankaragücü’nden Yıldırım Mert Çetin Açıklaması

Trendyol 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, stoper oyuncularından Yıldırım Mert Çetin’in sağlık durumuna ilişkin açıklamada bulundu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Profesyonel futbol A takım futbolcularımızdan Yıldırım Mert Çetin …

Hidrosefali Hastası Göktuğ’un İlk 23 Nisan Kutlaması

AMASYA’da hidrosefali (beyinde su toplanması) hastası 1,5 yaşındaki Göktuğ Kara, ilk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sağlık ekiplerinin sürpriz ziyaretiyle kutladı. Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ve Amasya Üniversitesi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir