Kütahya’da AFAD Ekipleri İşbirliği Toplantısı Düzenlendi

Kütahya’da AFAD Ekip Temsilcileri İle İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı AFAD ekip temsilcileriyle bir araya geldi.

Kütahya Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Özkan, kurum yöneticileri, akreditasyonunu tamamlayan kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı AFAD ekip temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları bünyesinde faaliyet gösteren ekip temsilcileri katıldı.

AFAD İl Müdürü Özkan, yaptığı açıklamada, olası deprem ve afet anlarında kurumlarla işbirliğinin artırılması ve birlikte hareket etme kabiliyetinin geliştirilmesi amacıyla zaman zaman toplantılar düzenlediklerini belirtti.

Bugün de bu amaçla bir araya gelindiğini aktaran Özkan, şunları kaydetti:

“Kurumlarda veya sivil toplum kuruluşlarımızdaki AFAD ekiplerimizle beraber çalışma kültürünü oluşturmak üzere görüş alış verişlerinde bulunuyoruz. AFAD Kütahya İl Müdürlüğü olarak yıl içinde hem ilimizde hem de İstanbul özelinde deprem tatbikatları gerçekleştireceğiz. Tatbikatlarımız hem masa başı hem de saha tatbikatları şeklinde olacak. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarımız ile gönüllerimize eğitimlerimiz de devam ediyor.”

Özkan, mayıs ayında akredite ekipler ve destek AFAD gönülleriyle kamp etkinliği yapacaklarını sözlerine ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Ramazan Doğan – Güncel

Related Posts

Milli sağlıkta dev adım: Yerli kalp-akciğer makinesi tanıtıldı

TÜSEB ve ASELSAN iş birliğiyle geliştirilen, açık kalp ameliyatlarında kullanılacak yerli kalp-akciğer makinesi tanıtıldı. Türkiye, bu kritik teknolojide de dışa bağımlılığı sona erdiriyor.

Ekonomik sebepler astımı tetikliyor: ‘Hastalar ekonomik yetersizlik nedeniyle ilaçlara ulaşamıyor’

Her sene astım hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla 6 Mayıs’ta kutlanan Dünya Astım Günü bu sene de çeşitli etkinlik ve toplantılarla kutlanacak. Astım Günü kapsamında Cumhuriyet, hastalığın detaylarını ve Türkiye’deki durumunu Türk Toraks Derneği’nden Doç Dr. Osman Elbek ve Doç Dr. Deniz Kızılırmak ile konuştu.

Bisküvi, dondurma, gevrek… Erken ölümde işlenmiş gıda tehlikesi

Bilim insanlarınca yapılan araştırma kapsamında bisküvi, dondurma, kahvaltılık mısır gevreği ve gazlı içecekler gibi aşırı işlenmiş gıdaların fazla tüketiminin erken ölümle ilişkili olabileceği saptandı.

Son dönemin tartışma konusu olan ‘Normal Doğum Eylem Planı’’nda neler var?

Futbolcuların taşıdığı pankart sonrası tekrar tartışma konusu olan Normal Doğum Eylem Planı’na göre sezaryen oranlarının yıl sonuna kadar yüzde 5’e düşürülmesi hedefleniyor. Planda konunun tüm sağlık kongrelerinde gündeme getirileceği, sezaryen oranları yüksek bulunan hekimlere mektup gönderileceği, bu hekimlerle yüz yüze görüşmeler yapılmasının sağlanacağı ve her hafta en az bir gün gebe ile gebe yakınlarına “doğal olan normal doğum” bilgilendirmesi yapılacağı belirtiliyor.

Sosyal medya bizi hipnotize ediyor

Sosyal medyanın genç yaşlı demeden hemen herkesi saatlerce esir aldığına dikkat çeken Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz ’’Alışkanlık ötesi bir durum yaşıyoruz. Bu yeni çağın dijital hipnozu’’ diyor.

Masa basında çalışanlar dikkat! Günde kaç adım atmanız gerektiği açıklandı

Yetişkin bireyler için sıkça önerilen 10 bin adım hedefi, aslında herkes için uygun olmayabilir ancak yeni bir araştırma, masa başında çalışan ve günümüzün giderek artan hareketsiz yaşam tarzına sahip bireyleri yakından ilgilendiren çarpıcı sonuçlar sundu. Günde 9 bin ila 10 bin adım atmak, uzun süre oturmanın kalp hastalıkları ve erken ölüm üzerindeki olumsuz etkilerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir